2014 m. gruodžio 2 d., antradienis

Sausainiai Kalėdų Seneliui :)

Ech.. Kalėdos artėja ir artėja.. Laikas eina žaibišku greičiu..! Bet kai lauki, jis taip sulėtėja, jog net pasidaro keista. Dabar - didelis šaltis už lango, o kartais nėra ką veikti tokiais vakarais.. Tik žiūri pro langą.. O nemanai, kad gera idėja būtų pasikepti skanių sausainukų? Ir gausi veiklos, ir pasidžiaugsi atliktu darbu, ir prasmingai praleisi vakarą, ir paskanausi! Keturi malonumai viename darbe!




Beatos kalėdiniai sausainiai


30-40 sausainių reikės:
 
120g sviesto
• 150g žemės riešutų (galite naudoti kitus)
• 250g miltų
• 1 šaukštelis kepimo miltelių
• 200g cukraus
• 2 kiaušinių
• 100g riešutų sviesto (RuDuDu kremas)
• Jei norite, pabarstymui šiek tiek rudo cukraus

Sviestą naudojame šaltą, neištirpdintą.

 Jeigu norite galima paskaninti sausainius kai jie iškeps. Galima patepti juos RuDuDu kremu ir pabarstyti rudu cukrumi.


Kaip paruošti:

Susmulkiname riešutus virtuviniu kombainu ar kavamale. Šaltą sviestą po truputį tarp pirštų sutriname su miltais, tik kad sviestas neištirptų, o jais apsivoliotų. Tada įmaišome cukrų, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Pilame kiek paplaktus kiaušinius ir iš visko suminkome tešlą. Iš gautos tešlos suformuojame 2-3 storokas malkas (maždaug 4-5 cm) suvyniojame jas į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Palaikome ten bent 1 valandą. Iš šaldytuvo išimtą tešlos malką išvyniojame ir leidžiame truputį apšilti. Tada imame aštrų peilį ir supjaustome tą malką maždaug 1 cm storio riekelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriuje, paliekame keleto centimetrų tarpus. Sausainių paviršiuje įspaudžiame duobutę ir įdedame nedidelį šaukštelį riešutų sviesto arba RuDuDu kremo. Viską dar pabarstome paprastu arba rudu cukrumi ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

SAKAU JUMS DIDYJĮ SKANAUS! 

AGNIUKAS :* 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą