Šį savaitgalį buvau susitikusi su draugėmis, bet kai grįžau namo užsinorėjau kažko, kas yra saldu, bet ir ne per daug saldu. Išsitraukiau iš lentynos Beatos knygą, vartau ir kažkaip užkliuvo "Keksiukai su mėlynėmis" natūralių mėlynių šaltuoju laikotarpiu nėra, tad nusprendžiau receptą šiek tiek pakeisti. Tiesiog nedėti mėlynių.
12 keksiukų reikės:
- 3 kiaušiniai
- 250 ml kefyro
- 1 šaukštelis vaniles ekstrakto arba 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 6 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus (aš dėjau alyvuogių)
- 200 g miltų
- 3 šaukštai avižinių dribsnių
- 3 šaukštai kokosų drožlių
- 200 g mėlynių (aš nedėjau)
- 1 citrinos žievelės (nebūtinai)
Gaminimas:
1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų. Pasiruošiame du indus: vieną - skystiems produktams maišyti, kitą- miltams. Neblogai būtų turėti sietelį jiems sijoti, ir svarstyklės praverstų, bet jei neturite, miltus galima ir šaukštais matuoti (bus apie dešimt kupinų).
2. Kiaušinius įmušame į dubenį, ten pat supilame kefyrą, suberiame vanilę, cukrų ir įpilame saulėgrąžų aliejų, bet tinka ir alyvuogių. Šakute lengvai viską paplakame, kad pasidarytų vientisa masė.
3. Pasveriame miltus ir supilame į kitą dubenį, ten pat suberiame kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
4. Miltų ir kepimo miltelių mišinį sieteliu įsijojame į kiaušinių ir kefyro plakinį. Tada sudedame avižinius dribsnius, kokosų drožles ir šaukštu viską maišome (nepersistengdami!) Tol, kol nesimatys akivaizdžių miltų "duobių".
5. Į specialią keksiukų kepimo formą įdedame formeles, patepame riebalais. (Paprasčiausia naudoti popierines - ir atrodo gražiai, ir be vargo keksiukus išimsite iš formos.) Į kiekvieną įdedame po maždaug du šaukštus tešlos - nuo viršaus turi likti neužpildytas apytikriai centimetras. Kepdama tešla pakils.
6. Kepame apie 35 min. 190 laipsnių orkaitėje.
Tikiuosi receptas bus kažkam naudingas :)
Ema :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą